|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Gode råd for købere

Gode råd når du vil købe brugt bil

I mange tilfælde kan det betale sig, at købe en brugt bil.

Du sparer penge og du får ofte meget bil for dine penge. Men det kræver, at du er grundig med dit valg og at du handler hos en troværdig brugtvognsforhandler.

Her er nogle gode råd til dig, som overvejer at købe en brugt bil:

Vælg en forhandler frem for en privat sælger

Hvis du køber din bil af en privatperson, er bilen ikke dækket af købeloven, og du har ikke samme garantier for bilens kvalitet. Derfor er prisen ofte lavere hos private sælgere. Men det kan ikke betale sig. Du bør vælge en forhandler, som er troværdig og kompetent for at sikre dig et godt køb, som betaler sig i sidste ende. DBFU er et netværk af troværdige forhandlere. Kontakt os og find en forhandler i dit nærområde.

Fastlæg et budget

Beslut dig på forhånd til, hvor mange penge du vil bruge, og hvordan din nye bil skal finansieres. Husk på at de fleste forhandlere har rigtig gode tilbud på en finansiering, som i mange tilfælde matcher din bank. Sørg for at sammenlign ÅOP (årlig omkostning i %) og ikke kun den annoncerede og ofte lave rente.

Sørg for at få alle aftaler, som du laver med sælgeren, skrevet ind i slutsedlen

Husk at en slutseddel er et bindende dokument. Hvis du fortryder, efter du har underskrevet slutsedlen, er forhandleren berettiget til at fakturerer dig de faktiske omkostninger, som han har haft i forbindelse med salget. Slutsedlen er også din måde at dokumentere eventuelle ekstra aftaler og garantier

Gennemgå bilen grundigt

Gennemgå bilen nøje for kosmetiske fejl. Det kan ofte være svært at komme tilbage til forhandleren og reklamere over den type fejl, som du burde have lagt mærke til på købstidspunktet.

Sæt dig bag rattet og kør en tur

Kør en prøvetur for at mærke om bilen lever op til dine forventninger. I sidste ende er det en af de bedste måder at vurdere om, det er den rette bil, du er ved at købe.

Vær opmærksom på, at der er løbende service service- og vedligeholdelsesomkostninger ved at have en bil

Det er vigtigt, at du som køber også er opmærksom på, at din brugte bil kræver service og vedligehold fremover. En ny bil og en brugt bil bliver slidt ved brug, hvilket kan føre til fejl og skader. Det er naturligvis ikke alle skader, som er dækket af en evt. bil garanti eller købelovens reklamationsret. Derfor bør du på forhånd være opmærksom på, at der er løbende omkostninger forbundet med at være bilejer.

Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning, så er du hjertelig velkommen til at kontakte DBFU på info@dbfu.dk.