|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Vælg en organiseret forhandler

Når du skal købe en brugt bil, er det vigtigt, at du vælger en brugtvognsforhandler, som er troværdig og kompetent. En god forhandler passer på bilerne og sørger for, at du får en god aftale.

DBFU er et netværk af troværdige forhandlere, som stræber efter at skabe bedre vilkår for køb og salg af brugte biler i Danmark. Alle medlemmer følger et sæt etiske retningslinjer og salgsbetingelser, som garanterer din sikkerhed som forbruger. Se om der en af DBFUs forhandlere nær dig. Alle medlemmer er desuden tilsluttet BrugtBilGarantiFonden, der er din ekstra garanti som forbruger, hvis der skulle opstå problemer med manipulation af kilometertæller eller skjult restgæld.

Stå stærkere med en forhandler

Ved at vælge en organiseret forhandler står du retsligt stærkere som forbruger, og du kan samtidig regne med en høj etisk standard hos din valgte forhandler, hvilket giver øget tryghed til dig som kunde. DBFUs medlemmer er alle seriøse brugtbilforhandlere, der gennem den fælles brancheorganisation har fastsat et fælles regelsæt for handel med brugte biler. Du kan derfor regne med, at en forhandler, der er med i DBFU, har orden i sagerne og ønsker at sikre dig et godt og reelt køb af brugt bil.

Når du vælger et af DBFUs medlemmer som din forhandler, kan du regne med følgende:

Udvidet garanti

Udover kilometergarantien yder DBFUs medlemmer i mange tilfælde en ekstra garanti, der kan betragtes som en udvidelse af Købelovens 24 måneders reklamationsret. Enhver udvidet garanti er dog individuel for forhandlerne og afhængig af bilens årgang, alder og stand. Garantien kan være på 30-, 60-, 90- eller 180 dage og gælder i reglen kun for drivlinjen(motor, gearkasse, kardan- og drivaksler, differentiale, starter, generator, brændstofsystem samt kølesystem).

Almindelige salgsbetingelser

Medlemmer af DBFU anvender en slutseddel, der er godkendt af både SKAT og af forbrugerorganisationen FDM. Slutsedlen indeholder almindelige salgsbetingelser.