|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Gode ting at have med på bilferien

Del DENNE SIDE

Overvejer du at tage på bilferie, er der mange ting, du skal være opmærksom på både før, under og efter turen. DBFU guider dig her til, hvad du skal huske at forberede inden du tager afsted, hvordan du kører mest økonomisk på vejene, samt hvad du skal have tjekket, når bilen er hjemme i garagen igen.

Ferietjek på værkstedet

Skal du ud og køre langt, er det vigtigt, at din bil er i tiptop stand. Sørg derfor altid for at få ferietjekket bilen på dit lokale autoværksted, så du kan køre ud i verden med god samvittighed. Bremser, dæk og batteri er nogle af de vigtigste ting at få tjekket, så du mindsker risikoen for at strande på en motorvej i udlandet.

Pakkeliste til bilen

Når du skal på bilferie i udlandet, skal du have præcis de samme ting liggende i bilen, som du har i Danmark. Vil du se en komplet tjekliste, så læs vores blogindlæg “Det skal du altid have i din bil”. Det er særligt vigtigt, at du kan krydse alle felter på denne liste af, når du er i udlandet, da du pludselig kan finde dig selv strandet i et fremmed land, uden mulighed for at få kontakt til Danmark. Derudover er der selvfølgelig særlige ting, du bør medbringe, når du færdes i udlandet. Her tænker vi især på forsikringspapirer, abonnement på feriehjælp, reservedelspakke til bilen samt internationalt kørekort og vejkort.

Under rejsen

Når bilen er pakket, og i kører på de store veje, er der flere tips og tricks at have i baghovedet, hvis i ønsker at spare penge og strøm på turen. Det første tip er at køre i det højest mulige gear, da lavere omdrejninger mindsker brændstofforbruget. Det andet tip er at sænke farten. Vi ved godt, at det kan være fristende at træde godt på speederen på en tom motorvej, men der er ingen grund til stress, det er både mere sikkert og mere økonomisk at køre 120 km/t frem for 150 km/t. Når solen bager ned, og bilen bliver som en sauna, skruer de fleste helt op for airconditionanlægget, men husk at slukke igen, når du ikke bruger det. Aircondition bruger meget unødig energi. En sidste ting du skal være opmærksom på er, at færdselslovene ikke nødvendigvis er de samme i udlandet som i Danmark. Når du har planlagt din rute, bør du derfor altid sætte dig grundigt ind i de forskellige landes love og reglementer, så du undgår bøder og klip i kørekortet.

Efter rejsen

Når bilen er sikkert hjemme i garagen igen, kan det være en god idé at give den et lille tjek, ligesom før rejsen. En bilferie er en stor belastning for bilen, så måske skal trykket i dækkene reguleres, oliestanden tilses eller bremserne tjekkes.

Har du truffet alle ovennævnte forholdsregler, er du klar til at erobre vejene, og der er ikke andet tilbage end at ønske dig en rigtig god bilferie!