|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Giv din bil en effektiv rengøring

Del DENNE SIDE

Din bil skal forkæles en gang imellem og hvilken måde er bedre end en effektiv rengøring, så din bil er forårsklar?

Tøm bilen

Hvis rengøringen skal være allermest effektiv, er første trin at tømme bilen totalt – også måtter, handskerum osv. Dermed slipper du for dobbeltarbejde og du kan lettere se, præcis hvor rengøringen skal sættes ind.
Støvsug din bil grundigt
Næste trin er at få støvsuget hele bilen. Her skal du også huske måtterne og handskerummet. Det kan være en god idé at banke måtterne i det fri først, så det værste snavs kommer væk, og resten løsner sig en smule. Du kan også vælge at vaske måtterne, hvis du har plastikmåtter, da de godt kan tåle det. Her skal du dog være opmærksom på, at måtterne skal være helt tørre, før de lægges ind i bilen igen.

Vask bilen

Luk alle døre og vinduer i bilen og find haveslangen, svampen og børsten frem og gå i gang med at skrubbe, så bilen bliver skinnende. Hvis du ikke selv har en indkørsel eller lignende, hvor du har mulighed for at vaske bilen, har de fleste større tankstationer også en gratis såkaldt ’pusleplads’, hvor du kan parkere bilen og har adgang til vand og en børste. For det meste skal du dog selv have rengøringsudstyr og rengøringsmidler med. Hvis du synes, at det kræver lidt for meget knofedt at gøre det selv, kan du i stedet betale dig fra det med en bilvask på tankstationen.

Er det længe siden du gjorde bilen rent sidst?

Hvis det er længe siden, du sidst har gjort din bil rent, eller det fx har været en hård vinter, kan det være en god idé at gå ekstra grundigt til værks. Dermed er en bilvask på tankstationen ikke altid nok. En grundig gennemgang af bilen med vand og børste giver dig samtidig muligheden for at gå bilen efter for småskader og eventuelle skrammer. Sørg også for at spule hjulkasserne for at fjerne skjult snavs. Husk at vaske alle spejlene og ruderne indvendigt. Her kan samle sig støv og fedt, som du ikke har lagt mærke til, fordi vinduerne var beskidte udvendigt.

Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning, så er du hjertelig velkommen til at kontakte DBFU på tlf. 30308478 eller på info@dbfu.dk.

Skrevet af admin d. 1. august 2016. Posted i Bilrengøringrengøring af bil