|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Historie

Dansk Bilforhandler Union, DBFU, blev grundlagt i 1996.

Foreningen blev dannet af brugtvognsforhandlere, som havde et fælles ønske om at øge forbrugernes tillid til forhandlere af brugte biler i Danmark. Det skulle være trygt at købe en brugt bil i Danmark. Ønsket blev startskuddet for DBFU, hvis formål var at skabe bedre vilkår for både forbruger og forhandler.

Allerede fra foreningens begyndelse blev der stillet store krav til DBFUs medlemmer. Det var kun troværdige, kompetente og professionelle brugtvognsforhandlere, som kunne blive medlem af vores forening. Et medlemskab i DBFU fungerede således som køberens garanti for en sikker handel, og det gør det stadig i dag, da vi fortsat stiller de samme høje krav til vores medlemmer.

DBFU vokser

BRUGTBILSGARANTI

DBFU er nået langt siden foreningens begyndelse i 1996. Trods et konkurrencepræget marked bliver flere brugtvognsforhandlere fortsat medlem af vores brancheforening. Det er vi rigtig stolte af. Samtidig har vi i fællesskab med vores medlemmer udviklet en BrugtBilGarantiFond, som er en sikkerhed for forbrugerne. Hvis en forhandler ikke kan opfylde sine forpligtelser over for en kunde, vil DBFU gå ind og overtage den pågældende forpligtelse.

Vi skaber bedre vilkår for køber og sælger

DBFUs vigtigste opgave er at bygge bro mellem forbruger og forhandler. Vi hjælper forbrugerne ved at fortælle om deres rettigheder som køber, så de har realistiske forventninger til deres køb. Således er vi også med til at afstemme køberens forventninger til det købte køretøj.

Vi informerer og vejleder også brugtvognsforhandlere om købeloven og den øvrige lovgivning, så vores medlemmer kan leve op til de krav, der stilles til at forhandle brugte biler i Danmark. DBFU har desuden en række etiske og moralske holdninger, som vores medlemmer har udtrykt enighed i, hvilket øger troværdigheden til brugtvognsforhandlere, som er medlem af vores forening. Således bringer vi køber og sælger tættere på hinanden og sikrer at begge parter laver en god og ordentlig handel.