|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Skjul selv mindre ridser på din bil

Del DENNE SIDE

Ridser i lakken pynter aldrig. Desuden giver ridser grobund for snavs – og dermed rust. Derfor kan det godt betale sig at få repareret dem i god tid. Dog kan skyhøje regninger fra mekanikeren eller pladeværkstedet dog godt afskrække mange billister fra at få gjort noget ved ridserne. Der er dog ingen grund til bekymring. Ganske vist kræver større og dybere ridser professionel assistance, men du kan faktisk reparere de fleste ridser selv.

Mindre ridser

En nøgle, som rammer lakken i stedet for låsen, et par lange negle eller børsterne i tankstationens vaskehal. Der kan være flere årsager til små ridser. De er er dog altid irriterende.

Heldigvis er de små ridser forholdsvis nemme at komme til livs. Hos de fleste butikker, der sælger autoudstyr, kan du købe lakrens, som er et slibemiddel, der kan bruges til flere ting – blandt andet til at polere ujævne overflader, fjerne små ridser og rense lakken på din bil.

Ridser skjules ved at påføre lakrensen med en svamp eller en mikrofiberklud. Sørg for at lakken er ren og tør, inden du påfører lakrensen. Husk at afslutte med en voksbehandling efter brug af lakrens.

Lidt større ridser

Hvis ridserne er for dybe til at lakrens kan skjule dem, kan du i stedet prøve at give dem en gang slibepasta. Slibepasta er godt til de dybere ridser, men kan også anvendes til at fjerne mindre lakskader forårsaget af fugleekskrementer, harpiks og insekter.

Slibepasta er lidt grovere end lakrens, så du kan med fordel prøve det af et sted på bilen, hvor lakken ikke er synlig. Slibepastaen påføres på samme måde som lakrens – med en svamp eller en microfiberklud. Ligeledes bør du også udføre behandlingen på ren og tør lak og slutte af med en gang voks.

De dybe ridser

Hvis ridserne er så dybe, at de når ind til grundfarven, hjælper hverken lakrens eller slibepasta. I stedet kan du prøve at behandle ridsen med en lakstift. Lakstiften bestiller du ud fra din bils farvekode. Den kan købes hos en autoforhandler eller en butik, der sælger autoudstyr. Behandlingen udføres ved, at du dupper eller smører farven ned i ridsen. Afslut med en voksbehandling.

Gå forsigtigt til værks

Fælles for alle behandlingerne er, at du bør udføre dem med en sikker hånd og præcision. Spørg din mekaniker, pladesmed eller personalet i din lokale autobutik, hvis du er i tvivl om, hvordan du skjuler ridserne uden at gøre skade.