|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Det skal du altid have i din bil

Del DENNE SIDE

Som bilist er det vigtigt at være forberedt på kritiske situationer, og derfor skal din bil til hver en tid indeholde det nødvendige udstyr til at redde dig ud af en knibe, stor eller lille.

Hav styr på dine papirer

Som udgangspunkt skal du altid opbevare en kopi af dine vigtige dokumenter som fx registreringsattest, forsikringspapirer og instruktionsbog i din bil – fx i handskerummet. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for at have dit kørekort og sundhedskort liggende i pungen, når du er ude og køre.

Hvis du strander i din bil

Går din bil i stå, punkterer dit dæk, eller strander du på et øde sted, er der flere forskellige ting, du skal være opmærksom på. For det første er det altid en god idé at have et par startkabler liggende i bilen, som du kan bruge, hvis du eller en medtrafikant løber tør for strøm. Derudover bør du også altid have et reservehjul eller et sæt lappegrej liggende i bagagerummet, hvis du skulle være så uheldig at punktere.

Når din bil er strandet på vejen, er det vigtigt, at du gør opmærksom på dette, så du ikke er til fare for andre bilister. Hav altid en advarselstrekant og en refleksvest liggende i bilen, så hverken du eller din bil risikerer at blive påkørt. Skulle der ske et uheld, skal du selvfølgelig også have en førstehjælpskasse klar med det mest nødvendige udstyr i, bl.a. et tæppe til at holde varmen, hvis du skal vente på hjælp en kold nattetime.

Særligt i vintermånederne

I vintermånederne skal du, udover alle de andre ting, også huske at medbringe en isskraber og en sneskovl, så du kan grave din bil fri af sneen, eller sørge for at du kan se ud af ruden. Her er det også ekstra vigtigt at have fyldt godt op på sprinklervæsken, før du kører hjemmefra.

Tjekliste til bilen:

  1. Registreringsattest, forsikringspapirer og andre vigtige dokumenter
  2. Reservehjul/Lappegrej
  3. Sprinklervæske
  4. Advarselstrekant
  5. Førstehjælpskasse
  6. Refleksvest
  7. Tæppe og klud
  8. Startkabler
  9. Isskraber og skovl
  10. Et fysisk kort, hvis din GPS/telefon går død