|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Er din bil forårsklar?

Del DENNE SIDE

Efter en hård vinter er det på tide at se bilen efter og gøre den klar til foråret. Vinterens sne, sjap og frost kan være hård ved køretøjet.

Bilen skal gennemgås for eventuelle småskader, som måske er kommet i vinterens løb, og du bør give den en god gang rengøring for at få vasket rester af grus og salt af. Det er ikke nok at køre bilen igennem en bilvask, for at gøre bilen grundigt ren.

Efter en lang vinter bør du håndvaske den med børste og slange og sørge for at komme ind i alle kroge. Det giver dig samtidig god mulighed for at gå bilen grundigt efter for småskader og eventuelle skrammer. Sørg for at spule hjulkasserne for at fjerne skjult snavs.

Grundig gennemgang af din bil

Efter bilen er blevet vasket, bør du foretage en grundig udvendig gennemgang af bilen. Start med at tjekke vinduesviskerne. Hvis bladenes gummi er i stykker, kan du i de fleste tilfælde skifte det selv. Dernæst skal du gennemgå lygterne for at se om de virker, især blinklyset og stoplyset.

Benyt også lejligheden til at gå lakken efter og undersøge dækkene. Dæktrykket bør tjekkes, eftersom det ændrer sig med fald eller stigninger i temperaturen. Det er farligt at køre i en bil, der har for lavt dæktryk, og har du kørt med vinterdæk, skal de skiftes ud med sommerdæk, så snart nattefrosten er forsvundet. Det plejer at ske halvvejs inde i april måned, så vent til foråret er kommet rigtigt i gang, før du skifter dæk.

Du bør også få tjekket mønsterdybden på dækkene. De bør have en dybde på mindst 1,6 mm, men det er mest sikkert, hvis den er på 3 mm. Smør hængsler med en god universalolie og brug låseolie til låsene.

Er du i tvivl om, hvilken stand din bil er i efter vinteren, eller oplever du, at der er problemer med den, anbefaler vi, at du får foretaget en vedligeholdelsestest eller et serviceeftersyn hos dit værksted.