|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Kilometergaranti

Kilometergaranti

Kilometertælleren fortæller dig, hvor meget en brugt bil har kørt. Det er således en indikator for bilens brug, hvilket du bør være opmærksom på, inden du køber din næste brugte bil.

Når du køber en bil hos en forhandler, som er medlem af DBFU, kan du trygt stole på, at kilometertælleren ikke er manipuleret på de biler hvor der lovesen kilometergaranti, hvilket er din sikkerhed for at kilometertælleren fortæller sandheden. Således er du sikret en troværdig handel og et godt køb, når du køber en brugt bil hos et medlem af DBFU.

Hvad hvis kilometertælleren er manipuleret?

Hvis du finder ud af, at kilometertælleren alligevel er manipuleret, så er du stadig i trygge hænder. Takket være kilometergarantien behøver du ikke indlede opslidende retssager og skriverier, men kan vælge en af følgende løsninger:

BrugtBilGarantiFonden dækker også for snyd med kilometertælleren

Hvis din forhandler har manipuleret med kilometertælleren og efterfølgende ikke er i stand til at leve op til sin økonomiske garanti over for dig, så dækker DBFUs medlemmets forpligtelser over for dig via BrugtBilGarantiFonden. Det kan eksempelvis være i tilfælde af konkurs, forretningsophør eller lignende.

Alle medlemmer af DBFU er medlem af fonden, som fungerer som forbrugerens sikkerhed mod snyd, når de køber en brugt bil. Hvis der er reklamationer, kilometertælleren er manipuleret eller hvis bilen har restgæld, så dækker fonden dine økonomiske tab, såfremt forhandleren ikke selv er i stand til det. Du vil således forblive skadesløs og ikke opleve økonomiske tab.

Garantien træder i kraft i de tilfælde, hvor det kan bevises, at bilens kilometertæller er afvigende fra det faktiske antal kilometer, som bilen har kørt, inden du overtager den.

Hvordan dokumenterer jeg snyd med kilometertallet?

Dokumentation for manipulation med kilometertælleren kan være: