|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Hvad koster omregistrering

I dag er det let at omregistrere sit nyindkøbte køretøj. Omregistrering af bil kan foretages via internettet (Motorregistret – 340 kr.), hos en nummerpladeoperatør (380 kr. plus evt. gebyr) eller hos et motorcenter (380 kr. plus 100 kr. for personlig betjening).
Når du køber en brugt bil hos en forhandler, sørger han som regel for at bilen bliver registreret i dit navn. Har du købt bilen privat eller der er en anden årsag til at bilen ikke leveres registreret i dit navn, skal du indenfor 4 dage efter leveringen selv sørge for omregistreringen. Det kan dog anbefales at du omregistrerer så hurtigt som muligt efter overtagelsen.

Sådan omregistrerer du din bil

Læs mere her om hvordan du kan registrere dit køretøj til dit navn og forsikringsselskab samt hvor meget det koster at omregistrere en bil.

Motorregistret – online

Som privatperson har du mulighed for at omregistrere din bil via internettet i stedet for at besøge et motorcenter. Det er en fordelagtig løsning for både køber og sælger, fordi du kan omregistrere køretøjet, umiddelbart efter handlen har fundet sted. Online omregistrering af bil er desuden den billigste måde at omregistrere dit køretøj på.
Du kan omregistrere din bil online ved at vælge “Motorregister” i SKATs tastselv-service. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har nogen fortrydelsesret, når du foretager online omregistrering af din bil. Vær i øvrigt også opmærksom på, at visse køretøjer ikke kan omregistreres online. Det gælder for eksempel biler til kørestolsbrugere og taxaer, som skal omregistreres hos et at SKATs motorcentre i Aalborg, Aarhus, Høje-Taastrup eller Odense.
Pris: 340 kr.

Nummerpladeoperatør

Hvis du besøger en af landets nummerpladeoperatører, kan de hjælpe dig med at omregistrere din bil og bestille nye nummerplader til dit køretøj. Der findes mange nummerpladeoperatører i Danmark, som er blevet godkendt af SKAT til at registrere biler. Ved omregistrering hos en nummerpladeoperatør skal du medbringe billed-ID, penge til omregistreringsgebyr, den originale registreringsattest og dokumentation for ansvarsforsikring.

Det er typisk synshaller og autoforhandlere, der kan være behjælpelige med omregistrering af din bil. Kontakt DBFU, hvis du mangler hjælp til at finde en operatør i dit nærområde.

Pris: 380 kr. + evt. gebyr

Motorcenter

Din sidste mulighed er at besøge et motorcenter. Centrene har også mulighed for at omregistrere din brugte bil. Hvis din bil er købt gennem din virksomhed, så skal du enten besøge et motorcenter eller en nummerpladeoperatør for at registrere din bil.

Pris: 380 kr. + 100 kr. for personlig betjening

Skal bilen synes ved omregistrering?

Din nye bil skal som udgangspunkt ikke synes ved ejerskifte. Du skal dog forbi en synshal, hvis bilen ikke er blevet løbende godkendt ved de regelmæssige periodiske syn, hvis bilen har været afmeldt i mere end et år, eller hvis bilen har været registreret i udlandet. I tilfælde af at din nye brugte bil skal synes, kan du med fordel klare både syn og omregistrering hos en synshal, der også fungerer som nummerpladeoperatør og slå to fluer med ét smæk.

DBFU rådgiver dig

Hos DBFU sidder vi altid klar til at yde rådgivning om omregistrering af biler. Vi har mange års erfaring med at vejlede både forbrugere og forhandlere i forhold til reglerne for køb og salg af brugte biler, og vi er altid opdaterede omkring den seneste lovgivning.

Vi er gerne behjælpelige med at finde en operatør, som kan registrere din bil, og vi hjælper også gerne, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre i forhold til omregistrering, efter du har købt din bil. Hvis du har købt en brugt bil hos et af DBFU’s medlemmer, kan vi desuden hjælpe dig med den efterfølgende registreringsproces.

Du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning om omregistrering af din bil.