|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Husker du at teste dine bremser?

Del DENNE SIDE

Alt for mange danskere kører rundt med defekte bremser uden at være klar over det, hvilket er til stor skade for både dem selv og deres medbilister. Defekte bremser kan være årsag til alvorlige uheld, i værste fald med døden til følge, og derfor bør du jævnligt tjekke, at dine bremser fungerer som de skal.  

Sådan opdager du fejl på dine bremser

Det mest tydelige tegn på defekte bremser er at kontrollampen for bremserne lyser. I så fald bør du hurtigst muligt kontakte dit lokale værksted, som vil sørge for at udbedre fejlen. En anden tydelig indikator på at der er noget galt med dine bremser er, hvis de laver mærkelige lyde, når du kører. Larmer bremserne, når du drejer, eller laver de skurrende lyde, når du bremser? Begge ting kan være tegn på bremsefejl.

Sådan tester du selv dine bremser

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan teste dine bremser – både mens bilen holder stille og mens du kører.

Bremsepedal

Det første du skal tjekke, er hvor langt du kan træde bremsepedalen ned. Træd hårdt på pedalen og hold et konstant tryk. Som hovedregel må pedalen ikke kunne trykkes længere ned end halvvejs. Pedalen må IKKE kunne trædes helt i bund eller langsomt synke helt ned under presset, og hvis den kan det, skal den derfor straks indleveres på dit lokale værksted.

Oplever du at bilen skrider, vibrerer eller hakker ved bremsning er dette også tegn på, at det er tid til at få efterset bremserne.

Hård opbremsning

For at sikre dig at dine bremser fungerer optimalt og du ikke oplever bremsesvigt på vej ned af en stejl bakke, er det også en god idé at tjekke bremserne under kørslen. Find et øde sted, hvor der ikke er nogle biler omkring dig, kør omkring 30 km/t og brems derefter hårdt op. Bilen skal holde helt stille inden for seks meter, hvis ikke fungerer bremserne ikke optimalt.

Er du i tvivl om hvorvidt dine bremser fungerer eller ej, er det altid bedst at kontakte dit lokale værksted. Udskyd aldrig problemet, defekte bremser kan være skyld i alvorlige ulykker for både dig og dine medbilister.