|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Sådan tager du hunden sikkert med på bilferie

Del DENNE SIDE

Hunden er en del af familien og skal selvfølgelig også med på ferie. Men hvordan bærer man sig ad med at transportere hunden på tværs af landegrænser, så det bliver en behagelig tur for både familie og kæledyr?

Har din hund et EU-dyrepas?

Det første du skal gøre, hvis du overvejer at tage din hund med på ferie er at anskaffe et EU-dyrepas. Passet udstedes af din dyrlæge, indeholder oplysninger om dyr, ejer, vaccinationer og ID-mærkning, og er lovpligtigt ved rejser inden for EU. Når din hund har fået sit pas, ligger Europa åben for jer, og der er derfor ingen grund til at lade hunden blive derhjemme, når i rejser sydpå for at nyde sommeren.

Invester i en transportkasse

Bilen er det oplagte transportmiddel til at rejse med din hund, da du her selv sætter tempoet, og har mulighed for at holde så mange pauser, der er behov for. Der er ingen egentlig færdselslov omhandlende hunde i bilen, men dog gælder det, at godset, altså hunden, ikke må være til fare for personer, og derfor vælger mange at placere hunden i et transportbur under kørslen. Når du skal købe transportbur, skal du selvfølgelig vælge et, der passer til den race du har, en chihuahua og en grand danois skal selvsagt have forskellige størrelse bure. Derudover er det også vigtigt, at du husker at placere transportkassen med siden til, så hundens krop står på tværs af kørselsretningen, og dermed mindsker risikoen for ryg- eller hovedskader ved hårde opbremsninger.

Vær opmærksom på varmen

Du ville aldrig selv sidde flere timer i en brændende varm bil uden air condition, så hvorfor udsætte din hund for det? Når sommersolen bager, kan det være farligt at efterlade hunden i bilen, så sørg altid for at overholde disse tre forholdsregler

  1. Parker bilen i skyggen
  2. Sørg for at åbne et eller flere vinduer
  3. Sørg for at hunden har adgang til mad og vand

Hvis du sørger for at overholde disse tre simple regler, kan du sikkert tage din hund med på bilferie, lige meget om turen går til Italien eller Ishøj.