|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Leasing

Overvejer du at lease en brugt eller ny bil? Find mere information om leasing af bil – og lær mere om fordelene og ulemperne ved leasing af brugte biler.

Privatleasing af brugte biler

Leasing af biler er populært i Danmark. I takt med at danskerne leaser flere og flere biler, bliver leasingbilerne også leveret retur. Det har skabt grobund for at privatlease brugte biler.
Hvis du overvejer at lease en brugt bil, er det vigtigt, at du både er opmærksom på dine kørebehov og leasingaftalen. Det er nemlig ikke i alle tilfælde, at det kan betale sig at lease.

Hvorfor kan det betale sig at lease en brugt bil?

Der er fordele og ulemper ved privatleasing af brugte biler. Leasing kan især betale sig, hvis du har faste kørevaner, da en leasingaftale ofte sætter rammerne for, hvor meget du må køre i din bil. Fordelen ved at lease er:

Hvis du kun skal bruge en bil i en kort periode eller ikke har råd til at betale en stor førstegangsbetaling, så kan leasing således være fornuftigt. Du skal dog være opmærksom på, at aftalen for din leasing i sidste ende ikke er dyrere end ved at købe.

Kig grundigt på papirerne

Når du privatleaser en brugt bil har den ofte kørt i to til tre år, og således er bilen for det meste ikke dækket af sin fabriksgaranti. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at du ikke selv skal betale for eventuelle reparationer af bilen.
Leasingkontrakterne varierer ofte fra forhandler til forhandler. Der er stor forskel på engangsydelsen ved at lease og hvor mange skader, du selv hæfter for. Det er derfor vigtigt, at du kigger grundigt på din lejekontrakt, inden du skriver under. Samtidig bør du forholde dig kritisk til din forhandler, og kun lease ved en pålidelig og professionel brugtvognsforhandler, der tilbyder de bedste betingelser.

DBFUs medlemmer er kendetegnet ved at følge et sæt retningslinjer, der er din sikkerhed som forbruger. Du bør derfor se efter, om forhandleren er medlem af DBFU, da det er din garanti for trygge og rimelige vilkår.

Kontakt DBFU

Hvis du har spørgsmål til din kontrakt eller hvis du leder efter en pålidelig forhandler, så kontakt DBFU. Vi har mulighed for at hjælpe dig med din leasingaftale og finde en troværdig forhandler tæt på dig.

Erhvervsleasing af brugte biler

Tænker du på at lease en bil i jeres virksomhed? Så bør du først overveje, om erhvervsleasing er den rette løsning for jer. En leasingaftale kan være fordelagtig for dit firma, men der er også ulemper ved at lease, som i sidste ende kan blive en dyr fornøjelse. Det er derfor vigtigt, du tager stilling til jeres behov og økonomi, før du leaser.

Derfor kan erhvervsleasing være smart

En leasingaftale kan være en god idé, hvis i for eksempel har akut brug for en bil eller hvis I er i tvivl om, hvorvidt jeres firma har behov for en ekstra bil eller ej. Her er fordelene ved erhvervsleasing:

Det skal du være opmærksom på

Før du leaser en brugt bil i din virksomhed, så sørg for at kigge grundigt på bilens stand og dine forpligtelser som lejer. Eftersom det er en brugt bil, er bilen ikke automatisk dækket af sin fabriksgaranti. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig gode lejevilkår, så du ikke selv skal finansiere eventuelle reparationer i fremtiden. Leasingkontrakter varierer fra forhandler til forhandler. Det er således vigtigt, at du sørger for at finde en troværdig og professionel forhandler, som tilbyder dig de mest rimelige vilkår.

Find din forhandler hos DBFU

DBFUs medlemmer består af en lang række troværdige og professionelle brugtvognsforhandlere, der alle følger et sæt moralske og etiske retningslinjer. Det vil sige, at når du handler ved et af vores medlemmer, så er du garanteret trygge vilkår.

Du kan kontakte DBFU, hvis du vil i kontakt med en dygtig forhandler i dit nærområde. Vi kan også hjælpe dig med, at rådgive dig i forbindelse med din leasingaftale, hvis du har spørgsmål til din kontrakt.