|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Husk at bestille ekstra nummerplade til bilen i god tid inden sommerferien

Motorstyrelsen oplever markant stigende interesse for ekstra nummerplader og opfordrer derfor bilejerne til at bestille dem tre uger før sommerferien.

Hvis du skal have cyklen med på sommerferie eller medbringe en bagageboks, skal du huske at bestille en ekstra nummerplade i god tid hos Motorstyrelsen.

”Mange danskere vælger at medbringe deres cykler, når de fx kører på sommerferie, og det er ærgerligt, hvis de ikke når at få den ekstra nummerplade, før de skal af sted. Der er leveringstid på ekstra nummerplader, og derfor vil jeg opfordre bilejerne til at bestille pladerne tre uger før, de skal bruge dem”, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Den ekstra nummerplade, som også kaldes den tredje nummerplade, skal benyttes, hvis den bageste nummerplade på bilen er helt eller delvist dækket. Det bliver den, hvis man sætter en cykelholder eller en bagageboks bag på bilen.

Danskerne anskaffer sig i stigende grad ekstra nummerplader til deres biler, så de kan tage cyklerne med på ferie. I 2020 blev der bestilt 96.000 ekstra nummerplader, og alene i de seneste tre år er der sket en stigning på knap 50 procent.

”Tendensen har været opadgående gennem flere år, men den meget store stigning i det seneste år skyldes formentlig, at flere danskere har holdt ferie i Danmark på grund af corona”, siger Claus Holm.

Læs mere om den tredje nummerplade, og hvordan den bestilles. 

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 390 medarbejdere.

del