|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Husk den ekstra nummerplade til ferien

Del dette opslag

Flere og flere danskere har brug for en ekstra nummerplade, når de kører på ferie, fordi cykler eller bagagebokse dækker for bilens bagerste nummerplade. Sidste år blev der bestilt 82.000 ekstra nummerplader.

Hvis du skal have familiens cykler med på ferie eller skal bruge en bagageboks til alle de ting, du skal have med, skal du huske at bestille en ekstra nummerplade. Du risikerer nemlig at få en bøde på 1.000 kroner, hvis nummerpladen ikke er synlig på din bil.

Den ekstra nummerplade koster 110 kroner. Den er udstyret med rød skrift på hvid baggrund og kaldes også den tredje nummerplade.

“Vi opfordrer bilejere, der kører med cykelholdere, bagagebokse eller lignende, til at få bestilt den tredje nummerplade, så de kan overholde reglerne. Og reglerne gælder jo ikke bare, når man skal på ferie, men også hvis man fx skal have mountainbiken med til en tur i skoven. Det er let at bestille pladen, og vi leverer indenfor 10 dage”, siger underdirektør i Motorstyrelsen, Claus Holm.

Det er også muligt at bestille en tredje nummerplade til biler, der kører med historiske nummerplader. Så skal man bare huske at oplyse Motorstyrelsen om, at pladen ikke skal have EU-symbol.

I 2021 blev der bestilt 82.000 ekstra nummerplader til personbiler i Danmark.

Se statistik om den tredje nummerplade og læs, hvordan du bestiller den.