|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Motorstyrelsen udsender breve om målenorm

Del dette opslag

Denne nyhed er relevant for dig, der har modtaget et brev fra Motorstyrelsen om, at de vil ændre eller tilføje oplysninger om dit køretøj i Motorregistret. Det drejer sig om oplysninger om brændstofforbrug og CO2-udledning.

I en overgangsperiode er køretøjer blevet registreret med brændstofforbrug og CO2-udledning efter målenormen NEDC2. Overgangsordningen udløb 31. december 2020. Efter denne dato skulle køretøjer, som registreres første gang, registreres med oplysninger efter målenormen WLTP. 

Motorregistret har tidligere kun været i stand til at håndtere én målenorm, og det betyder, at nogle køretøjer mangler oplysninger om en ekstra målenorm, mens andre køretøjer er registreret forkert.

Motorstyrelsen sender breve til ejerne af de berørte køretøjer

Motorstyrelsen sender en afgørelse om ændringer af oplysninger om målenorm til ejerne af de berørte køretøjer.

Hvis ændringerne betyder, at der er betalt for lidt eller for meget i registreringsafgift, sender Motorstyrelsen en afgørelse til den, der oprindelig er blevet opkrævet registreringsafgift.​ Det er ikke nødvendigvis den nuværende ejer, da køretøjet kan være solgt til en ny ejer, efter det blev indregistreret første gang.

Disse fire grupper af køretøjer er berørt af ændringerne:​

  1. Køretøjer, der er registreret med NEDC2-målenorm og mangler oplysninger efter WLTP-målenorm​
  2. Køretøjer, der er registreret med WLTP-målenorm og mangler oplysninger efter NEDC2-målenorm​
  3. Køretøjer, der skulle have være registreret med WLTP-målenorm, men fejlagtigt er registret med NEDC2-målenorm​
  4. Køretøjer, der er registret med NEDC2-målenorm, men ved en fejl har fået ændret målenorm til WLTP.​

Find svar på spørgsmål om ændringer af målenorm på Motorstyrelsens hjemmeside her: https://www.motorst.dk/nyheder/presse-og-nyheder/motorstyrelsen-udsender-breve-om-maalenorm/