|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Nu bliver det lettere at købe tilladelse til at køre privat i varebiler

Ny dagsbevisapp fra Motorstyrelsen gør det lettere at købe dagsbeviser, der giver grønt lys til at benytte gulpladebiler til private formål.

En ny dagsbevisapp fra Motorstyrelsen gør det lettere at købe dagsbeviser, der giver tilladelse til at benytte en varebil til fx at køre en tur på genbrugspladsen. Den nye app hedder Dagsbevis og er langt mere brugervenlig og stabil end den tidligere app med samme navn.

”Vi er meget glade for at kunne præsentere den nye app, fordi den er langt mere stabil og brugervenlig end den gamle. Vi har gennem de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af købte dagsbeviser, og med en ny og forbedret app kan vi yde en bedre service over for borgere og virksomheder”, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen, der har samarbejdet med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen om appen.

 

Det er typisk håndværkere og andre med adgang til varebiler, der køber dagsbeviser. Med et dagsbevis må de bruge en gulpladebil til at flytte møbler, køre på ferie eller til andre private formål.

I 2020 blev der købt dagsbeviser til 97.000 dage svarende til en stigning på 111 procent i forhold til 2015. Tendensen er fortsat i første halvår af 2021, hvor der er købt flere end 53.000 dagsbeviser.

Dagsbeviser kan købes via appen Dagsbevis eller online via skat.dk.

”Vi forventer, at flere og flere vil benytte vores app til at købe dagsbeviser, fordi den nye app fungerer meget bedre end den gamle. Det er vigtigt at huske at købe dagsbeviser, hvis man vil køre privat i varebiler, for det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne”, siger Claus Holm.

del