|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Tjekliste til køb af brugt bil

I Danmark elsker vi brugte biler. Alene i 2015 slog salget af brugte biler rekord med mere end 540.000 solgte biler.
Når du skal købe en brugt bil, er det altid vigtigt, at du er grundig. DBFU anbefaler, at du følger fire skridt i forbindelse med dit køb. Læs mere om de fire trin her.

1. Research

En god begyndelse for dit bilkøb er at undersøge markedet for brugte biler. Hvis du på forhånd ved, hvilken bilmodel du ønsker, så kan du undersøge og sammenligne markedets priser. Og hvis du endnu ikke har besluttet dig for en konkret biltype, så brug en time eller to på at danne dig et overblik over dine muligheder.

Det er også en god idé, at finde en pålidelig brugtvognsforhandler. DBFUs forening består udelukkende af troværdige og professionelle forhandlere, som driver en sund og kvalitetsbevidst forretning. Vi kan derfor hjælpe dig med at finde en forhandler, som du kan stole på. Kontakt os hvis du vil finde en brugtvognsforhandler i dit lokalområde eller se vores liste over medlemmer.

2. Gennemgå bilen grundigt

Hos en pålidelig forhandler er de brugte biler ofte i god stand. Du bør alligevel gennemgå bilens ydre og indre grundigt. Sådan sikrer du dig, at bilen er langtidsholdbar. Og du undgår at bruge ekstra penge på fremtidige reparationer.

I første omgang bør du kigge på bilens udseende og vurdere om bilen har rust, ridser, dårlig lakering eller ridser. Disse skader kan alle være med til at mindske bilens værdi, og rust kan eksempelvis skade bilens ydeevne fremover.
Læg også mærke til om bilens døre og motorhjelm åbner og lukker uden besvær.
Og se efter om motoren eller gearkassen spilder olie, da det kan være en dyr ekstra omkostning at ordne.
Hellere for grundig end for lidt. Tjek også blinklys og andre af bilens funktioner i gennem. Hvis du ikke er bilekspert, så tag en god ven eller et familiemedlem med, og få dem til at gennemgå bilen sammen med dig.

3. Prøvekør bilen

Det er altid vigtigt, at du prøvekører bilen. For det første har selve køreoplevelsen en stor betydning for, om du bliver glad for din bil de næste mange år. Samtidig kan du vurdere motorens opstart, bremserne, gearkassen og andre af bilens funktion såsom aircondition og blæser.

4. Læs papirerne

Kører bilen optimalt og er den i god stand? Det er en god start. Men vent alligevel lidt inden du trykker forhandlerens hånd og takker ja. Du skal altid kigge grundigt på bilens papirer. Du kan eksempelvis læse informationer fra tidligere syn af bilen ved at bruge bilens registreringsnummer.
Samtidig er det meget vigtigt, at du læser slutseddelen grundigt i gennem. Hvis du har spørgsmål, så skal du huske at spørge din forhandler, inden du skriver under. Hvis du er tvivl om dine rettigheder og krav som forbruger, eller hvis du synes at slutseddelen virker mistænkelig, så kan du søge råd og vejledning hos DBFU. Vi kender dine rettigheder. Og er eksperter i køb og salg af brugte biler.