|

Søg

Søg
Close this search box.

|

Bilbasen gør klar til den grønne bølge

Del dette opslag

Interessen for el- og plug-in-modeller er så massiv, at Bilbasen tilføjer nye funktioner for at vejlede bilkøberne.

Interessen for at køre biler med elmotor har aldrig været større. Det gælder også på brugtbilmarkedet. Det viser en søgeopgørelse som Bilbasen har lavet. I øjeblikket søges el-biler omkring 10 gange mere end traditionelle benzin- og dieselbiler, og nu gør Bilbasen det nemmere at finde frem til den elbil eller plug-in-hybrid, som man søger efter.

”Vi har tilføjet en række søgekriterier såsom batteristørrelse og rækkevidde på Bilbasen, faktisk på samme måde som man kan søge efter brændstofforbrug,” siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen. Han oplyser, at de mest populære elbiler på Bilbasen såsom Tesla 3 og VW ID3 bliver søgt op imod 20 gange mere end gennemsnittet for benzin- og dieselsøgninger.

Udbuddet eksploderer

På tre måneder er udbuddet af brugte elbiler til salg over fordoblet, og nu er der godt 1.600 brugte elbiler til salg på Bilbasen. I samme periode er antallet af plug-in-hybrider steget med 40%.

”Forhandlerne importerer selv rigtig mange elbiler fra især Tyskland, men også Frankrig og Sverige for at kunne følge med efterspørgslen, og dermed øges konkurrencen på markedet for brugte elbiler, og det er med til at holde priserne nede selvom efterspørgslen er meget høj,” forklarer Jan Lang.

Stort antal af de mest populære modeller

Det er kun få måneder siden, at VW introducerede deres bud på en storsælgende elbil i form af VW ID3. Og allerede nu er der 90 brugte VW ID3-modeller til salg, men der er faktisk endnu flere af luksus-elbilen Audi e-tron med 115 brugte til salg. Det største udbud er dog Tesla 3, som der er 170 brugte til salg af lige nu.

”Den store fordel for bilkøberne er, at de kan få leveret den efterspurgte elbil med det samme, og i ofte er der stadig fabriksgaranti på bilen,” slutter Jan Lang.

Fakta

El-biler til salg i stort antal på Bilbasen

  1. Tesla 3 170 stk
  2. BMW i3 164 stk
  3. Audi e-tron 115 stk
  4. VW ID3 90 stk
  5. Kia e-Niro 85 stk